Greve Draculas slott till salu, något att bita i?

Slottet Bran som sägs ligga till grund för den berömda historien om Greve Dracula är till salu. Slottet som ligger i Transsylvanien, Rumänien, är landets största och viktigaste turistattraktion och besöks årligen av cirka 560 000 besökare. Önskan från säljarna, syskonen Habsburg, ättlingar till Rumäniens kungafamilj, är att slottet även fortsättningsvis ska fungera som turistmål.

Slottet i sin nuvarande form byggdes i slutet av 1300-talet och har 57 sovrum, men badrum och toaletter är det dessvärre sämre med. Priset på kåken är hemlig, så den som är seriöst intresserad får helt enkelt komma med ett bud. Men det ryktas om ett värde på uppemot 885 miljoner kronor. Om det ingår någon vampyr i det priset framgår dock inte. Ja, vad säger ni, kan det vara något att bita i;)?

02-full03-full

Fursten Vlad Tepes, som stått modell för författaren Bram Stoker Dracula bodde aldrig på slottet, såsom legenden säger. Däremot satt han fängslad där en tid. Förhoppningsvis har han dock flyttat därifrån nu.

Foto: http://www.bran-castle.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Hus till salu och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *