”Vad är viktigast – form eller funktion?”

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför!

Hej Helén!

Min man har nyligen köpt en gammal 60-talsbyrå på loppis och verkar älska den över (nästan) allt annat, trots att den knappt funkar. Visst förstår jag att man kan gilla fina saker – men borde inte ett minimikrav vara att lådorna i alla fall går att öppna? Vi bor i en lägenhet på 58 kvadrat och behöver dem till möbler man kan använda. Snälla, ge mig lite bra argument här. Vad är egentligen är viktigast – form eller funktion? 

Anna

Hej Anna!

Visst har du rätt, lådor är ju lite av grundidén med en byrå. Således är det också av vikt att kunna öppna dem. Hävdar din make motsatsen hjälps inga argument. Jag misstänker att han måste utsättas för den pedagogiska metoden learning by doing.  Därför föreslår jag att du flyttar in hans tillhörigheter i den disfunktionella byrån. När han inte kan öppna lådorna för att komma åt snusdosan, biltidningen eller fjärrkontrollen är jag övertygad om att han snart kommer att tycka som du.

Lycka till!

/Helén

Fråga Helén

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *