Fyra soffor och en skilsmässa …

Det har blivit lite mycket nya soffor för mig på senaste tiden. Närmare bestämt fyra stycken på mindre än en månad. Ändå kunde jag inte låta bli att slå till när jag hittade en Moment för 150 spänn! Så vill min stackars make ta ut skilsmässa nu så förstår jag honom helt och hållet!

Jag har länge trånat efter den unga designklassikern Moment som Niels Gammelgaard gjorde för IKEA 1985. Det var en riktigt cool soffa när den kom, och coolare har den blivit med åren! Den speciella stommen har Gammalgaard formgivit med utgångspunkt från en kundvagn och det tillhörande bordet med liknande underrede och glasskiva vann formpriset Utmärkt svensk design, när det kom, 1987 (men det har jag lovat maken dyrt och heligt att jag inte ska köpa).

Hur som helst är jag överlycklig över mitt nya fynd, som ska få tjäna som loungesoffa på verandan. För inne i huset får den ju verkligen inte plats;)

Moment

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Soffa och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *