Miljötänk och teak lockar oss till Blocket

Jag är nog en av Blockets bästa kunder. Jag både köper och säljer där och gör ofta strålande affärer åt båda håll. Om sanningen ska fram har jag ganska svårt att förstå folk som bara köper nytt. Varför liksom? Det finns ju så många fördelar med att köpa i andra hand. Och glädjande nog visar en ny rapport från Blocket att fler och fler insett det. Enligt rapporten menar många av svenskarna att miljön är en bidragande faktor till att de köper begagnat. På bara några år har andelen som handlar begagnat av miljöskäl ökat från 24 % till 42 %. Inte illa! Uträkningar visar att Blocket- handeln sparade ofattbara 184 000 ton växthusgaser under förra året, vilket motsvarar det koldioxidupptag som skulle bli om hela Sörmland vore täckt med skog under ett helt år! Heja begagnathandeln!

En annan orsak till den ökade andrahandsmarknaden är svenskarnas ökade intresse för tidlös design och god kvalitet. Tittar man på de vanligaste fritextsökningarna ser man att retromöbler står högt i kurs. Och det som folk söker allra mest efter är fortfarande den smäckra 50-talsteaken. Själv håller jag just på att sälja av mina teakmöbler. Så ett stort intresse bådar ju riktigt gott för min semesterkassa! Kom och köp!

Tv-hörna

Min teak ska ut på Blocket. Vilken tur för mig att det är vad folk vill ha helst av allt!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Blocket och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *