Retromanias loppisskola del 1

11 bästa tipsen för ett lyckat loppande

Nu är den här, solen och värmen! Och med den kommer den härliga och efterlängtade loppissäsongen! Finns det något ljuvligare än en roadtrip genom Sverige, stanna till och ta en picknick i gröngräset och sedan svänga av vid en hemmagjord, snirklig loppisskylt? Nej, inte om du frågar mig. Men för dig som inte är så erfaren kanske loppandet bara känns svettigt och svårt. För dig delar jag med mig av mina bästa knep till ett lyckat loppande i sommar:

1. Är det en stationerad loppis med öppettider – häng på låset! Loppisar är som realisationer, kommer du för sent finns det bara storlek 32 kvar.

2. Glöm inte kontanter! Se till att ha pluskan full med cash i olika storlek så att du snabbt och enkelt kan slå till på det du vill ha.

3. Pruta! Att pruta hör loppisar till, men gör det trevligt och med glimten i ögat.

4. Gå på magkänsla. Var snabb och fundera inte så mycket. Min loppisfilosofi är: Bättre att ångra ett dåligt köp än ett bra köp som aldrig blev av.

5. Plugga på innan. Det finns många kopior därute och under lager av damm kan det vara svårt att skilja en äkta från en falsk, vad det än må vara. Plugga på om stämplar och detaljer innan du ger dig iväg. Det finns gott om information på nätet och massor av böcker om både porslin, glas, kläder och prylar.

6. Spara bilder i telefonen. Plöj nätet på dina favoriter och spara bilder i telefonen, då blir det lätt att ta upp den och jämföra när du väl är på plats. Auktionssajter som Tradera är bra att kolla på för att skaffa sig en rimlig prisbild.

7. Lämna partner och ungar hemma. Av den enkla anledningen att ungar alltid blir hungriga och kissnödiga vid fel tillfälle, och partnern alltid har en annan uppfattning än dig om hur många vaser/väskor/ljusstakar/serviser du egentligen behöver.

8. Förhör. Hittar du en fin grej förhör säljaren om dess historia. Många som säljer har god kunskap om sina saker och tycker om att dela med sig av den.

9. Leta ordentligt. Titta under borden och gå igenom lådorna. På de oväntade ställena och där ingen annan orkar titta kan du ha just ditt fynd.

10. Ät och drick ordentligt innan. På fastande mage kan vilken loppis som helst bli trist och jobbig. Ta gärna med en vattenflaska att svalka dig med i solen, och helst också en fikakorg med kaffe och hembakade kanelbullar att njuta av efter skattjakten.

11. Övning ger färdighet. Som med allt annat blir du bättre på att loppa ju mer du tränar. Kanske tar det en hel sommar, eller två, men till slut kommer du märka att du har tränat upp din förmåga att hitta de små, små, små gömda guldkornen.

Lycka till, vi ses där ute i myllret!

P.s. Har allt gått bra, är du redo att ta nästa steg? Klicka här så hittar du del 2 i Retromanias loppisskola. D.s.

Loppis

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Loppisskola och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *