#tbt med IKEA

Dags för #tbt igen! I dag kastas vi tillbaka till mitt födelseår 1972, med hjälp av den här ljuvliga katalogbilden från IKEA. Kanske är det just för att jag vuxit upp med den här inredningsstilen som jag älskar den så mycket. Spontant känner jag att jag skulle kunna flytta in i det här vardagsrummet när som helst. Soffan, bordet, lampan, vasen i bokhyllan, ja, det är supersnyggt alltihop! Och faktiskt inte helt olikt mitt vardagsrum här hemma. Notera också den trendiga sjögrästapeten på väggen och heltäckningsmattan i läcker brun!

Och när ni nu ändå studerar fotot så noga kan ni passa på att tittar lite mer åt höger, strax utanför bild, där står en mamma iklädd långkjol med hög midja, slimmad blus med halvmeterlång kragsnibb och nylagt hår. I den ena handen håller hon en 4-åring med V-jeans och i den andra en cigarett. Tillsammans ska de gå och sätta på en godnatt-skiva på skivspelaren. Kanske blir det Anita och Televinken eller Drutten och Gena. Senare när barnen har somnat ska mamman lyssna på Bee Gees Stayin’ alive.  Medan de väljer skiva står pappan vid spisen med velourbyxorna på sig och kokar välling åt Lillan som ligger i babykorgen i rummet bredvid och sprattlar. 

Ja, kunde jag minnas mina första månader var det nog ungefär så det såg ut. Hur minns du ditt 70-tal? Berätta!

Ikea, 1972

 

Foto: IKEA, katalog 1972

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Throw Back Thursday och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *