Vårens mest spännande utställningar

Varje år försöker jag att gå på konstutställning med mina barn. Både för min och deras skull. Jag tycker att barn har rätt att få se bra och intressant konst. Men som vuxen är det också häftigt att se konst tillsammans med barn, de ser allt på ett annorlunda sätt och det är utvecklande!

Förra året var vi på Yoko Onos utställning på Louisiana i Danmark. I år har jag hittat två spännande utställningar som jag skulle vilja ta med dem till. Och en tredje som jag går på själv.

1. På Färgfabriken i Stockholm pågår just nu utställningen Ledtrådar om konstnären Carl Johan De Geers arbete. Utställningen pågår mellan 12/4 och 17/8 och är den största i sitt slag om en mycket speciell och spännande konstnär. Jag är ett stort fan av Carl Johan De Geers tygmönster och kan inte vänta på att få springa iväg till den här utställningen med hela familjen.

Carl Johan De GeerFoto: Carl Johan De Geer

2. Mellan 17/5 och 28/9 pågår en utställning om Pablo Picassos okända keramikarbeten på Röhsska Museet i Göteborg. Vem sjutton visste att han dekorerade porslin? Det måste jag bara få se. Och visa kidsen!

AR324

Foto: The Lake Collection of Picasso Ceramics

3. Eftersom jag inte tycker att alkohol hör hemma i barns liv så går jag själv på Popart-utställningen på Spritmuseum i Stockholm. Där har journalisten Andres Lokko valt ut sina favoritkonstnärer och -verk ur Absolut Art Collection. Utställningen är uppbyggd som en gammal skivaffär och består av skivomslag och konsertaffischer från förr. Som besökare kan man också spela sina gamla favoritplattor. Snacka om nostalgikväll. Vem vill följa med?

Popart, Spritmuseum kopia

Foto: Spritmuseum

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Konst och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *