#tbt med IKEA.

Idag har vi #tbt här på Retromania. #tbt eller Throw Back Thursday som det betyder är egentligen ett Instagrampåhitt från början och det betyder att man tar sig en titt i fotoalbumet några år tillbaka i tiden och unnar sig en skön, liten nostalgitripp. Jag tycker att idén är jätterolig och tror att vi mår bra av att gå tillbaka och minnas våra gamla liv lite då och då. Varför det ska göras just på torsdagar har jag däremot ingen aning om.

I dag tänkte jag att vi skulle slänga oss tillbaka till 1990 med hjälp av den här bilden från Ikea. Visst känner ni igen er? I ett sådant här vardagsrum har man ju varit hur många gånger som helst, eller hur? Men det var länge sedan nu.

Själv flyttade jag hemifrån till min första egna lägenhet när inredningstrenden såg ut så här och jag undrar om jag inte köpte ett par gardiner i samma tyg som soffan på bilden. Annars hade jag mest med mig gamla 70-talsmöbler från mitt föräldrahem och kunde bara drömma om ett sådant här snyggt möblemang; den ursnygga svarta soffan (med färgstänk), mattan (med ännu mer färgstänk) och tavlan (bara med färgstänk). Notera också de klatschiga kuddarna i sådant där snyggt, glansigt tyg. Fräsigt!

Och där, utanför bilden, står en tjej i midjehöga, bleka jeans och t-shirt med Calvin Klein-tryck stort på bröstet. På tv:n visas en ny, trendig serie; Beverly Hills 90210 och från radion hörs Madonnas ”Vogue” och It must have been love” med Roxette. Visst minns ni? 

Sweden_1990_60

 

Bild: Ikea, katalog 1990.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Throw Back Thursday och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *