Veckans husmorstips: Ta bort kaffefläckar från porslin?

Har du hittat fint retroporslin på loppis, men har svårt att få bort de gamla te- och kaffefläckarna? Lösningen på problemet heter bakpulver! Gör en pasta av bakpulver och lite vatten, lägg den på en svamp och gnugga försiktigt på fläckarna. Men passa dig, bakpulvret kan ha en slipande effekt. Alternativet om man vill slippa repa sitt porslin är att lägga bakpulver i koppen, hälla på varmt vatten och låta det stå tills det svalnat och sedan diska ur ordentligt. Har du inte något bakpulver hemma går det att använda salt på samma sätt. Knepet kan också fungera mot bestickrepor.

Lycka till!

flyttstadning_7425Foto: Angelica Söderberg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *