”Håll fast vid redaktörens ben och vägra släppa”

Varannan vecka i Aftonbladet Härligt hemma svarar jag på era kluriga frågor om hem, inredning och retroprylar i frågespalten Fråga Helén. Välkomna att skicka in din fråga till hemma@aftonbladet.se eller helen.bjurberg@live.se.

 

Hej Helén!

Du verkar ha ett så himla roligt jobb. Jag vill också fixa fint hemma hos folk och skriva intressanta reportage. Hur blir man egentligen stylist och inredningsjournalist i en härlig publikation som er?

Mattias

Hej Mattias,

Mitt råd är att du skaffar dig ett annat jobb som du blir så ofantligt trött på att du knappt står ut. Det ger dig ordentligt med motivation att omskola dig. Själv är jag sjuksköterska i botten och slet många år i vården innan jag bytte karriär. När du pluggat klart behöver du skaffa dig ett vikariat på en trevlig redaktion. Jag hade jag tur att hamna på fantastiska Härligt hemma. Sista dagen på vikariatet kan du välja mellan att be till högre makter eller att muta redaktören med champagne och dyr choklad, för att få stanna. Det kan också fungera att hålla sig fast i redaktörens ben och vägra släppa, men det är inget jag rekommenderar, eftersom det kan kännas ganska förnedrande (detta är alltså bara vad har jag hört).

Lycka till!

/Helén

Fråga Helén

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *