Besök på Retro- och designateljén

I dag besökte jag härliga Retro- och designateljén i Sundbyberg. Det är Instagramkompisarna @kaksmulankarin, @randigatråden och @prylodesign som startat den fina butiken/showroomet tillsammans efter att de upptäckt på Instagram att de alla hade samma smak och intresse och insåg att de alla tre behövde en lokal för sina prylar och sitt kreativa arbeten.

Det var verkligen en fröjd att få lämna gråa moln och snöslask bakom sig och kliva innanför Retro-och designateljéns färgsprakande väggar, och hade jag inte haft man och barn så hade jag lätt kunnat flytta in bland alla blommiga burkar, 70-talsdraperier och Bumlinglampor.

Förutom den ljuvliga nostalgikick besöket bjöd på fick jag mig också en trevlig pratstund med Karin Benjaminsson, en av delägarna till ateljén och sömmerskan bakom klädmärket Kaksmulan, och även om hon inte kunde bjuda på någon mjölk till kaffet så kommer jag gärna tillbaka. Och ni som har vägarna förbi Sumpan på onsdagar eller torsdagar rekommenderar jag verkligen att kika in i ateljén, ni kommer inte att bli besvikna!

Naturligtvis gick jag inte tomhänt hem från en sådan guldgruva av retroprylar. Med mig fick jag ett par ljuvliga byxor till Fyran i mönster av Maud Fredin Fredholm, som Karin gjort, och en liten Brio-vovve, även den till Fyran. Men nästa gång jag besöker ateljén ska jag köpa något till mig själv. Kanske en Viola Gråsten-pläd eller någon av de vackra lampfötterna jag såg. Eller både och. Ja, både och får det nog bestämt bli!

IMG_0947IMG_0941IMG_0942IMG_0945

Trevliga Karin med sin lilla 10-månaderskollega.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Antikbutik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *