Dagens boktips

Ninaninaninana Ninanananina. Ja, vem minns inte Stefan Mählqvist tipsa om barnböcker på 70- och 80-talet? Där ligger man i lä. Men fast jag inte är uppkrupen i någon regnbågsfärgad soffa skulle jag ändå vilja ge er ett dagens boktips, och det är den nyutkomna upplagan av Dan Gordons Svenska stolar och deras formgivare 1899-2013.

Den här boken är verkligen en dröm för möbelnördar. Här får du chansen att frossa! 439 sidor stolar med allt från gamla klassiker av Gunnar Asplund, Carl Malmsten och Bruno Mathsson, till moderna dito som Mats Theselius aluminiumfåtölj för Källemo och nya skönheter som Markus Johanssons Nest för Italienska Mogg.

Intressant, lättläst fakta varvas med ritningar, personporträtt men framför allt bilder på snygga, snygga stolar. Själv är jag svag för Henrik Thor-Larsens Ovalia, men även Gillis Lundgrens Tajt, som för övrigt finns att köpa ett ex. av på Blocket just nu.

IMG_0919IMG_0920

Ovalia från 1968.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Boktips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *