Retrokäk

I kväll blir det retrokäk till middag. Gammal hederlig kalops med potatis. Jag är inte mycket för kött, men en paradrätt jag har är kalops gjord i min grymma tryckkokare. Jag lovar, får barnen välja mellan pizza, hamburgare, pannkakor eller kalops så väljer de tveklöst min kalops! Eller egentligen är det mormor och morfars kalops som är favoriten, men det är ju de som lärt mig att laga min så det är nästan samma sak.

Tryckkokare är verkligen en fiffig grej. Man förkortar ju matlagningstiden med massor. Dessutom så spar man massor med energi och näringsämnen som annars försvinner ut med ångan stannar kvar i en tryckkokare. Så du som inte har någon, gå genast ut och skaffa en! Nya kostar de en hel del, men det är inte helt ovanligt att man ser dem på loppis.

IMG_0831

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Hemma hos oss, Mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *