Soppa med skönt 70-talshäng!

 

I går bjöd vi över våra grannar tillika goda vänner för att hjälpa oss att äta upp soppan som vi hade kvar från dopet. Vad härligt det är att äta vardagsmiddag ihop, det borde man göra oftare. Det känns så härligt 70-tal att hänga ihop över grytorna med massor av ungar! Och inte nog med att man underlättar för varandra när man bjuder över varandra mitt i veckan, man får också inspiration till nya maträtter. Så slipper man de där färdiga matkassarna som alla kör med.

För er som vill bjussa grannarna på superdupergod tomatsoppa ikväll kommer här receptet på vår dopsoppa.

Detta räcker till fyra personer.

2 msk smör

1 gul lök

800 – 1000 gr tomater

1 dl vatten

1 dl grädde

1 krm svartpeppar

2 grönsaksbuljongtärningar

persilja

 

Så här gör du:

Hacka löken och stek. Skär upp tomaterna (om du använder hela) och tillsätt dem tillsammans med vatten, buljong och peppar. Låt puttra i tio minuter om du använder burktomater, 20 minuter om du använder färska. Mixa soppan med stavmixer för att få den slät. Tillsätt grädde innan servering. Servera med hackad persilja.

Smaklig måltid!

IMG_0755

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Hemma hos oss, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *