Passa på att boka snygglampan!

I år skulle formgivaren och PH-lampans fader Paul Henningsen ha fyllt 120 år, om han levt ( i Härligt hemma som finns i butik just nu kan du läsa mer om honom och PH-lampan på min retrosida) För att hylla honom lanserar nu lampföretaget Louis Poulsen en specialutgåva av den PH 3 1/2-3 som Henningsen ritade redan 1929.

Lampan är grymt snygg med en överskärm i rå koppar (som kommer att ärga snyggt med tiden) och två nedre skärmar av munblåst opalglas. Den går bara att köpa under mars månad, men redan nu kan du förbeställa den på Svenssons i Lammhult. Ska du ha skönheten får du dock lov att hosta upp en del, närmare bestämt tio och ett halvt tusen. Själv skulle jag ju också gärna ha två som på bilden. Den som ändå hade drygt tjugo papp i byrålådan.

thumbnail-1.axd

Bild från Svenssons i Lammhult

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *