Vad ska jag ge min snobbiga kusin?

Varannan vecka i Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga inredningsfrågor. Välkomna att skicka in frågor till mig på mejlen eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför!

Hej Helén! 

Jag har en kusin som är lite småsnobbig och som verkar tycka att det är viktigare vilket märke en pryl är av eller vem som har designat den än hur prylen faktiskt ser ut. Nu ska hon gifta sig, och jag vill gärna ge henne och hennes blivande man något fint till hemmet. Dock har jag inte råd att lägga 2000 spänn på en ljusstake. Finns det något budgettrick så att jag kan hotta upp något billigt så att det verkar dyrt, så att hon blir glad för presenten? Andra tips?

Susanne

Kära Susanne!

Usch, så tråkigt med människor som stirrar sig blinda på etiketten i stället för själva presenten, men snobberi är ingen anledning till att vanligt folk ska ruinera sig, anser jag. Ett sätt att hotta upp en billig present är att tillverka sin egen designlapp (det finns mängder av företag på nätet som erbjuder sådana tjänster), förslagsvis med texten ”Skitfint märke” eller ”Snordyr design” och klistra på en fin, men inte alltför dyr ljusstake eller skål. Risken finns förstås att hon saknar humor. Själv skulle jag nog därför i stället satsa på en fin bok om design. Det är ett sätt att komma undan med bara några hundringar, samtidigt som kusinen får mänger med dyra, fina prylar att vila ögonen på. En så kallad win-win-situation. Vad du än väljer hoppas jag att du får roligt på bröllopet! Förhoppningsvis tycker kusinen att det är lika viktigt med fin skumpa, som med dyra presenter. I så fall skulle i alla fall jag förlåta henne för att hon är lite snobbig.

/Helén

IMG_2304

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *