Får svärmor möblera om hos oss?

Varannan vecka i Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga inredningsfrågor. Välkomna att skicka in frågor till mig på mejlen eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför!

Hej Helén! Min svärmor brukar komma och hälsa på mig och min man ibland, och bor då hos oss i några dagar. Vilket ju kan vara trevligt. Men tyvärr har hon ovanan att möblera om litegrann vid sina besök – flytta på en fåtölj, byta plats på blommorna och arrangera om lite i bestickslådorna ”så att det blir lite ordning”. Borde jag vara tacksam för hjälpen eller bli förbannad?

Eva

Kära Eva, tycker du att din svärmors ommöblering och omorganisering är till någon hjälp för dig? Om inte, ser jag inte att du har någon skyldighet att vara tacksam för den. Jag ser inte heller att det lönar sig för dig att börja gräla på svärmor eftersom det bara riskerar att resultera i en framtida frostig relation er emellan. Mitt förslag är därför att du lämnar över problemet (d.v.s. svärmor) åt din man, efter principen att var och en tar hand om sin egen släkt. Låt honom informera henne, på det tydliga sätt som bara en son kan informera sin mor, att ni avböjer hennes inredningshjälp, men att hon är mer än välkommen att lägga tiden hon får över under besöken hos er på att i stället städa toaletten och stryka tvätten. Ett och annat bullbak tycker jag nog också att hon borde hinna med.

Lycka till!

Helén

IMG_2304

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *