Fin helg, fina fynd

Så börjar denna härliga söndag gå mot sitt slut. Alla barn och maken har krypit till sängs och jag sitter själv i vardagsrummet med tända ljus och summerar helgen.

Lördagen tillbringades mestadels i en svettig gympasal, hejandes på minsta dotterns handbollslag, men en snabb sväng hann vi ändå förbi den lokala loppisen. Och när vi såg att de skänkte 100 000 till Filippinerna så var vi ju tvungna att hjälpa till genom att shoppa lite i alla fall. Jag hittade en söt spargris för en femma och ett par Sunflower till min samling.

Dagen startade med bakluckeloppis i Kista, där vi hittade lite smått och gott. En Pärlan från Reijmyre för en Selma, en barnmugg av Juhlin från Gustavsberg för sextio spänn (dyrt, men jag ville verkligen ha en) en väska från 10-gruppen och ett par Converse till dottern, också för en Selma styck.

Från loppisen bar det iväg med kidsen till dansträningen, och medan de kämpade så att svetten lackade så tog jag en sväng till Huvudsta loppisen, en riktig lumpbod där man kan hitta det mesta men där de också är väldigt prismedvetna. Där hittade jag i alla fall en vackert turkos godisgömma av Bertil Vallien och en allbricka från Gustavsberg att ha med i picknickkorgen i sommar tillsammans med Juhlins muggar, tänkte jag. Här hamnade prislappen på en hundring.

Bilder på allt kommer i morgon när det har gått genom tvätt- och diskmaskinen. Nu ska jag krypa ner bredvid min man och mysiga bebis. God natt alla retromanians!

Jag

En retromanian i loppartagen.

Föredömligt

Heja Kyrkornas Second hand!

gris

 

En söt liten gris att lägga slantar i fick jag för en femma på Kyrkornas Second hand.

kista

Vissa bord är ju mer lockande än andra. Detta färgsprakande hav av plastprylar på Kista bakluckeloppis föll mig i smaken.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Loppis och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *