Trevligt med trä

Jag är helt såld på Brios gamla leksaker och det är en av de saker jag letar mest efter när jag är ute på mina loppisrundor. Inte nog med att de är ruskigt fina och ger en härlig nostalgitripp, de brukar också vara väldigt billiga. Men bäst av allt är ju att de är gjorda av trä, och som den waldorfmamma jag är förespråkar jag gärna barnleksaker av naturmaterial. Studier har visat att barnrum i regel innehåller mer gifter än andra rum, vilket man sannolikt kan härleda till alla de plastleksaker barn av idag leker med. Samtidigt ökar ju bland annat allergier och andra sjukdomar lavinartat och min bestämda uppfattning är att detta har en koppling. Nu är det ju svårt att hålla sina barn undan från all plast och all elektronik, och ju äldre de blir desto svårare. Men Fyran kommer jag i alla fall kunna tvinga på loppisfyndade träprylar ett bra tag framöver, och det känns riktigt bra!

IMG_9108

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *