Mysigaste stunden på dan

Jag och min man har högläsning för våra barn varje kväll fast de börjar bli ganska stora. Jag läste en gång en studie som visade att det var nyttigt och främjade barns fantasi om man läste för dem högt upp i åldrarna, och på den vägen är det. Förutom att det är dagens mysigaste stund, så är det också helt ljuvligt att återupptäcka de böcker man läste själv som liten. Jag rekommenderar det verkligen! Sextonåringen har förstås tröttnat på vår läsning för länge sedan och läser tjocka tegelstenar själv numera, men för trettonåringen plöjer vi äventyrsklassiker på löpande band och för nioåringen blir det mycket Astrid Lindgren. Nu är det dock en liten Lindgrenpaus, för sist vi var på loppis hittade vi alla böcker om Lasse Majas Detektivbyrå så dem betar vi av nu, en efter en. Det är kanske inte riktigt böcker i min smak, men minstingen älskar dem. Och håller jag bara ut några böcker till så får jag välja bok sedan, och då blir det nog en Maria Gripe. Tänk om hon äntligen har blivit stor nog för Agnes Cecilia, vilken lycka det vore!

Lässtund

Så här spännande hade vi det i går kväll.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Boktips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *