Kräftskiva med Anita Nylund

I går var jag på kräftskiva hos mamma och pappa på landet. Gott och trevligt! Men jag tänkte bespara er kräftbilder för det har ni säkert sett nog av på Facebook. Däremot måste jag visa kryddkarsgruppen Familjen Pepparsson, av Anita Nylund för Jie Grantofta, som prydde bordet. Anita Nylund var dotter till Rörstrands chefsdesigner Gunnar Nylund och anställdes på Jie Grantofta i slutet på 50-talet där hennes kryddkar och burkar gjorde succé. Jag gillar det faktum att Anita Nylund har sagt att hon medvetet gjorde barnet i familjen till något som kan tolkas både som pojke och flicka (alltså en hen) och att mamman i familjen håller i plånboken för att markera att den nya tidens kvinnor skulle vara självständiga och tjäna sina egna pengar. Vilken modern kvinna hon var, Anita Nylund. Gillar’t!

Pepparsson

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Keramik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *