Glädjespridare

Jag behöver en till! Två är ett par, tre är en påbörjad samling. De söta Hoptimisterna köpte jag såklart i Danmark när vi var där, och trots att de bara bott hos oss någon vecka så har de redan spridit en massa glädje och skratt, bland både stora och små här hemma. Vi har haft ett kalas och en middagsbjudning på den tiden och alla våra gäster har lyckats hitta de små figurerna på bänken i vardagsrummet och gett dem ett lätt tryck på det huvudet, och sett dem skrattande hoppa upp och ner i glädjeyra.  Hoptimisterna formgavs redan 1968 av möbeldesignern Gustav Ehrenreich, vilket man kan ana på de små figurernas tidstypiska, sprudlande färg, form och funktion. Nu har de glada figurerna återlanserats i ett samarbete mellan designern Lotta Steffensen och Ehrenreichs son Jörgen, men fortfarande efter originaldesignen av Gustav Ehrenreichs. Jag kan knappt vänta på att fylla på min rara samling. Näst på tur står en turkos med öppna ögon.

Hoptimister

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *