Hade din farfar också ett par Docksta?

Denna regniga torsdag var väl kanske inte bästa dagen att tipsa om ett par tofflor, men jag måste bara få visa vilka snygga pjuck som finns att köpa på Mingla design. Tofflorna är i grunden ett par Docksta, som fått ny kostym av Minglas snygga mönster.

Jag tycker att Docksta gör fantastiska tofflor! Det anrika företaget har funnits ända sedan 1923 och drivs idag av barnbarnet till grundaren Ivar Königson. De fina skorna görs fortfarande för hand och förutom de gamla bruna, som farfar hade, finns nu tofflorna i en mängd olika stilar och färger. Själv är jag himla förtjust i de mintgröna.

Fram till 20 juni pågår förresten en utställning om Docksta på Designgalleriet i Stockholm. Missa inte!

Docksta

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *