Vintageparty

I går landade boken Vintageparty av Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sundh (Norstedts förlag) i brevlådan hos mig. Själv är jag inte jättesåld på pastelliga pompoms och hemmafrusmode a´la 50-tal så jag var ganska tveksam till boken bara av att ha sett själva omslaget. Men i morse gav jag i alla fall boken en chans till morgonfikat och visst var den ganska trevlig, även om inte jag själv skulle ordna någon vintagefest med rosa rabarberlemonad och dekorerade donuts.

Trevligast var boken från sidan 136 där 20-talets dekadenta och dramatiska era fick sig en presentation med smarriga snittar och flärdfulla champagnedrinkar. Här kände jag mig plötsligt mer hemma. Och jag blev faktiskt så pass inspireras att jag tänker korka upp flaskan med Bellini, som ligger kvar i kylen efter senaste Venedigresan, i kväll och sätta på lite skön jazz på skivspelaren. Kanske, men bara kanske, byter jag också ut mjukisbyxorna mot den lilla svarta och sotade ögon … Äsch förresten, mjukisbyxor är så himla mycket skönare i tv-soffan.

Trevlig helg på er, retromanians!

/HelénVintageparty 1

Pastellfärgade pompoms …nja, inte riktigt min stil.

Vintageparty 2Now we’re talking!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Litteratur, Minnen från förr, Mode, Vintage. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *