Antikmässan

Idag har det varit antikmässa för hela slanten. Ett mycket trevligt avbrott i min annars så stillasittande, skrivande vardag. Det var en bra mässa, med mycket fint att titta på. Men inte direkt några prislappar som passar en loppisråtta som jag. Men vad gör väl det? Det är minst lika trevligt att gå runt och se vad alla de saker, som jag fyndat på loppmarknader och Tradera, egentligen kostar!

Mässan bjöd såklart på gott om antika möbler och fin konst men också mycket glas, porslin och keramik från 50- och 60-talet och härliga vintagekläder och smycken. Vad jag saknade var lite sentida, roliga möbelklassiker.

Marmeladburk från Arabia

Svor lite tyst för mig själv att jag missade den här marmeladburken från Arabia på loppis i somras. Jag kunde ha fått den om jag haft en femtiolapp kvar. På antikmässan pratar vi helt andra summor.

Supervackra skålen Flora i ljusblå av designern Oiva Toikka. Hade jag lätt kunnat ta med mig hem om prislappen var en annan. Likaså vasen från glasfabriken Riihimäen Lasi. En likadan lampa som den som står i bakgrunden har jag hemma redan. Fast den var billigare ….

Det fanns clowner och zebraskinn också för den som ville ha …

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Antikmässan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *