Tjejkväll

Minstingen och jag har tjejkväll ikväll och vi har tagit fram fruktsallad. Finporslinet åkte också fram förstås. Det är arvegods från min gammelmorbror Harry. Det var faktiskt inte kärlek vid första ögonkastet när jag fick glasservisen för sex-sju år sedan, men kärleken har vuxit sig allt starkare med åren och nu är jag väldigt förtjust i den. Servisen är gjord av den finska glaskonstnären Oiva Toikka och heter Pioni. I mönstret ser man en stor blommande pion med kronblad, ståndare och pistiller i skön 60-talsstil. Jag har stora, mellan och små tallrikar och även skålar och vinglas. Nu har vi tyvärr lyckats slå sönder ett par fat och glas så jag behöver fylla på ifrån Tradera. Men jag ser på priserna att det är fler än jag som gillar Oiva Toikkas grejer. Typiskt att jag aldrig kan få vara ensam om min goda smak;)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designer, Hemma hos oss, Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tjejkväll

  1. Fina skålar verkligen. Besticken är snygga de också.

    • Helen Bjurberg skriver:

      Kul att du uppmärksammade besticken, visst är de fina! Det är Iittalas Citterio 98 av den italienska designern Antonio Citterio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *