Äntligen vår!

Nja, kanske inte riktigt om man tittar ut, men på Formex-mässan blommade tulpanerna som aldrig förr. Och det var förstås inte det enda som blommade ut i mässhallarna. Mängder av ny, fräsch design, våriga prylar och pastellfärgad inredning hade dukats upp inför våra vintertrötta ögon. För oss retrolovers var såklart utbudet aningen begränsat, men det fanns ändå en del vintageinspirerade grejer som jag blev väldigt förtjust i. I Mingla designs monter hittade jag till exempel de här ljuvliga tofflorna. Det är gamla, fina, handgjorda Dockstatofflor som fått ny kostym. Helt ljuvliga, tycker jag! Fanns även i barnstorlekar och de var om möjligt ännu finare.

Docksta-tofflor med kostym från Mingla design.

Dockstatofflor med kostym från Mingla design.

Men bäst av allt gillade jag produkterna från Remake, Stockholms stadsmission. Titta bara på de här brickbordet, dekorerat med lösblad från en flora, precis som den gamla lyxiga Josef Frank-byrån. Eller det klatschiga, rutiga linneskåpet. Vilken ljuvlig färgklick att ha i vardagsrummet!

Brickbord från Remake, Stockholms stadsmission.

Brickbord från Remake, Stockholms stadsmission.

Skåp från Remake, Stockholms stadsmission.

Målat linneskåp från Remake, Stockholms stadsmission.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designer, Formex och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *