Städrocken på

I dag har jag städrocken på. Julen ska städas ut och dammsugaren går varm. Jag kan inte säga att jag sörjer pyntet som åker ner i lådorna direkt. Förutom en grej; adventsljusstaken i form av ett luciatåg, signerad Sten Bengtsson. Jag kan ärligt säga att den ljusstaken är en av mina absolut käraste ägodelar och jag skulle helst ha den framme året runt, men det tycker inte maken att man kan ha (ja, jag har frågat).
Ljusstaken fick jag i julklapp av just min man för ett antal år sedan efter att ha trånat efter min bror och svägerskas i evigheter. Jag blev så sjukt glad när jag öppnade paketet och fann det näpna Luciatåget i att jag hoppade och skrek i säkert tio minuter. Jag minns att barnen blev chockade.
Ljusstaken formgavs någon gång på 50-talet och brukar finnas att köpa i original, runt jul, på Tradera, men den finns också nyproducerad i välsorterade lampbutiker. Runt 800 kronor tror jag att prislappen ligger på för en ny. Kanske lite mycket egentligen för något som står framme några veckor per år. Ja, jag tror banne mig att jag måste övertala maken att få ha den framme åtminstone till påsk.

20130111-110112.jpg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Retrojul och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *