Vilka jobbarkompisar!

Frukostbrödet är slut och jag är för lat för att gå till affären så jag sätter igång med projekt brödbak i stället. Har man så snygga och funktionella jobbarkompisar som jag så är det faktiskt rätt smärtfritt att slänga ihop ett par limpor.

Assistenten från Electrolux har jag ärvt av min farmor. Den har över 60 år på nacken men trots att den använts flitigt av både mig, min mamma och min farmor går den antagligen lika bra idag som när den var ny.

Margretheskålen för Rosti är också en 50-talsprodukt. Den formgavs faktiskt av Jacob Jensen och inte designprinsen Sigvard Bernadotte, som många tror. Den finns i en mängd olika storlekar och färger och utöver originalskålarna har familjen även utökats med matchande redskap.

Och nu har bröden jäst färdigt och jag måste gå och fortsätta mig kökstjänst. Ha en riktigt skön kväll i tv-sofforna ni som sitter där. Jag erkänner att jag är lite avis på er nu, men i morgon bitti när jag sitter med med en färsk brödskiva i handen är det tvärtom;)

20130110-192808.jpg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Vardagsliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *