Fredagsmys

Varje gång jag ropar ”fredagsmys” kommer ungarna som skjutna ur en kanon för att leta efter chipsskålarna. Och varje gång blir de likna besvikna när de ser att allt jag gjort är att ha tänt värmeljus och satt på Roberta Flack på CD-spelaren. Jäkla OLW att snurra till det där mys-begreppet!

Ikväll har jag fixat riktigt fredagsmys på sideboardet, med Iittalas Kivilyktor och favoritlampan.
Ljuslyktorna formgavs av Heikki Orvola 1988 och trots sin ringa ålder har de redan blivit riktiga designklassiker. De finns i en mängd färger från dryga hundralappen. Finast och dyrast är den röda som kostar runt 350 pix. Priset, har jag hört, beror på att guld använts för att få fram den vackra, djupa färgtonen. Är du blodgivare kan du få en fin Kivikykta i gåva varje gång du ger blod (dock inte en röd). Om inte den goda gärningen i sig kan inspirera så borde ju i alla fall den presenten få varenda kotte att springa iväg till blodbussen!

Den fantastiska lampan räddade jag när mina f.d. grannar höll på att slänga den i en container under en städdag. Det är en ljuvlig 70-talsskapelse designad av Marjatta Metsovaara för Luxus. Tyget heter Kukka och finns i grönt, blått, rött och gult. Fortfarande kan jag bli helt skakis när jag tänker på att jag kunde ha kommit ut fem minuter för sent och sett lampan legat i kras i containern.

Så nu, medan kidsen slänger sig över chipsskålarna sätter jag mig bredvid min gröna hörna med ett glas vin och njuter av mitt vackra fredagsmys. Och kanske, kanske smakar jag också några Sourcreme & Onion;)
En riktigt mysig fredag till er alla!

20130104-205508.jpg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker, Hemma hos oss, Lampor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *